Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A bijuuk

 

A bijuuk hatalmas erejű és szinte mérhetetlen chakrával rendelkező óriási szörnyek. Régen a legerősebb harci fegyvernek számítottak. Összesen kilenc létezik belőlük.

Az egyfarkú, kétfarkú, háromfarkú, négy, öt, hat, hét, nyolc, és a kilenc farkú.(ezt egy kicsit furán írtam le :))

Majdnem hogy lehetetlen őket írányítani...

A bijuuk nagyon veszélyesek lennének, ha szabadon mászkálhatnának, meg minden. Majdnem mindegyiket egy ninja testébe zárták, így tudják őket kordában tartani.

A jinchuurikik

 

Előbb írtam, hogy a bijuukat ninjákba zárják el pecsétekkel. Azokat az embereket nevezik jinchuurikinek, akikben egy ilyen szörnyeteg van elzárva. Sajnos általában őket nem tartják sokra, egyesek eszközökként tekintenek rájuk, legtöbbjük sosem élhet normális életet.

 

 

Az egyfarkú

(Ichibi)

 

Bijuu: 1 farkú / Ichibi

Neve: Shukaku

Jinchuuriki: Gaara no Sabaku

 

Megjegyzés:

Shukaku egy mosómedve, kutyaszerű bijuu. Az egyfarkúnak Gaara előtt még volt két gazdateste, de nem tudni meg, hogy kik. Gaaraba kiskorában zárták bele ezt a szörnyeteget, mely a végletekig megnehezítette életét. Az apjára, aki kazekage és a testvéreire sem támaszkodhatott. Rémes személyiség alakult ki benne, és rengetegszer használta gyilkolásra adottságát, melyet az egyfarkú által tudott használni: irányítani tudta a homokot.

Később az akatsuki kiszívta Gaaraból a bijuut, így ő meghalt. De egy idős asszony, aki segédkezett annakidején a Shukaku Gaaraba helyezésében, egy titkos jutsuval átadta neki az életét, így Gaara életben maradt.

 

 

A kétfarkú

(Nibi)

 

Bijuu: 2 farkú / Nibi

Neve: Nekomata

Jinchuuriki: Nii Yugito

 

                 

Megjegyzés:

Nekomata egy macskadémon, a szájából tüzet tud lövellni. Yugito, a jinchuurikije a rejtett köd falujából származik. Sajár akaratából tud átváltozni a nibivé.

Őt nem közösítik ki, sőt hősként tisztelik. Később Hidan és Kakuzu, az akatsuki tagjai fogják el, és belőle is kiszívják a bijuu-t. De őt már nem éleszti újra senki...

 

A háromfarkú

(Sanbi)

 

Bijuu: 3 farkú / Sanbi

Neve: Genbu

Jinchuuriki: nincsen, szabadon él

Régebben volt egy jinchuurikije:

Megjegyzés:

A 3 farkú egy tóban él szabadon, a mangában nem tudni róla meg sokat, viszont az animében jobban kitérnek rá. Víz elemű teknikákat használt, emellett elég gyors és rettentően erős is volt.

De mivel nem volt jinchuurikije, az akatsuki tagjai, Deidara és Tobi percek alatt elfogták. Ezt a bijuut is elzárták, mint a többit, csak ezt nem kellett kiszívni senkiből.

 

A négyfarkú

(Yonbi)

 

Bijuu: 4 farkú / Yonbi

Neve: Sokou

Jinchuuriki: